Billeder fra Innovationsfondens Priser 2020

Se billederne fra Innovationsfondens Priser 2020

 

Døre Priser 2020

Innovationsfondens Priser 2020 blev afholdt d. 7. februar i Pakhus 11 på Amerikakaj.

Læs om den årlige prisuddeling og alle vindere her

Konferencier Lone Frank

Videnskabsjournalist Lone Frank var konferencier ved arrangementet og styrede slagets gang

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen var med til at overrække priser til årets vindere.

Anne-Marie Prisuddeling

Innovationsfondens nye direktør Anne-Marie Levy Rasmussen blev interviewet af Lone Frank om hendes fokus det første år i direktørstolen. Hun fremhævede bl.a. et tættere samarbejde i hele innovationssystemet som et af de vigtigste mål. 

Tinna

Tinna Björk Aradóttir modtog en erhvervsforskerpris for sin forskning, hvor hun har udarbejdet en algoritme, som kan beregne den optimale dosis insulin til hver enkelt diabetiker. Den digitale løsning indsamler data fra trådløse insulinpenne og glukosemålere og gør det dermed muligt for patienternes egne læger at give den korrekte insulindosis.

Carlo Sass Sørensen

Dagens anden modtager af en erhvervsforskerpris var Carlo Sass Sørensen, som gennem anvendelse af landmåling og satellitdata til kortlægning af områder med landsætninger har dokumenteret deres indvirkning på oversvømmelsesfaren i kystnære områder.

Alexandria Trattner

Alexandria Trattner modtog den tredje erhvervsforskerpris. Hun har i sin erhvervs-ph.d. udviklet konkrete metoder til at analysere, kvantificere og reducere produktporteføljen hos den store danske virksomhed ROCKWOOL. Alexandria har ved hjælp af matematik, programmering og kodning dermed gjort det muligt for ROCKWOOL at spare et betydeligt millionbeløb. Metoderne kan bruges hos langt de fleste større produktionsvirksomheder.

 Adfærdsforsker Pelle Guldborg

Adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen var dagens keynote speaker og gav flere eksempler på, hvordan eksperimenter er nødvendige for at forstå og ændre folks adfærd.

Innovatørprisen

Innovatør Prisen 2020 blev overrakt til Per Sauerberg, Tomas Landh og Flemming Seier Nielsen, som har udviklet den banebrydende Diabetespillen Rybelsus til voksne med type 2-diabetes. Pillen er den første af sin slags i verden og giver diabetikere en nemmere og ofte bedre behandling af deres sygdom.

Priser 2020

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og Innovationsfondens direktør Anne-Marie Levy Rasmussen motiverede på skift de fem priser.

Grand Solutions

Okan Ilker Görgen, Farzad Saber og Ejvind Frausing modtog årets Grand Solutions Pris for udviklingen af den intelligente iltrobot ’O2matic’. Med en sensor måler robotten kontinuerligt og automatisk iltniveauet hos bl.a. KOL-patienter og regulerer løbende ilttilførslen, så den passer til den enkeltes behov. Patientens helbred, levetid og livskvalitet forbedres dermed markant – alt imens sygeplejesker og læger sparer tid, og sundhedsvæsenet sparer penge.

Tina Fanø

Innovationsfondens formand Tina Fanø afrundede arrangementet med et stort tillykke til samtlige prismodtagere.

Prisuddeling hele rummet

I alt 200 gæster deltog i fejringen af nogle af landets skarpeste forskere og innovatører.

Prisvinderne 2020

Alle prisvinderne ved Innovationsfondens Priser 2020

Gæster reception priser 2020

Projekter 1 Priser

En stribe iværksætter-virksomheder, som Innovationsfonden har støttet, deltog ved prisuddelingen og gav gæsterne et indblik i deres innovative løsninger. Obital her har udviklet en avanceret eye-tracking-teknologi til iPads, som gør det muligt for personer med motorisk handicap at skrive sætninger med øjnene.

Priser projekter

Plant Jammer har udviklet en app, der med hjælp fra kunstig intelligens opbygger grønne opskrifter fra bunden med udgangspunkt i det, der allerede er i køleskabet. 

Nature Preserve

Næsten halvdelen af alle frugter og grøntsager ender i skraldespanden på grund af den korte levetid. Virksomheden Nature Preserve forlænger frugt og grønts levetid gennem dehydrering. Ved prisuddelingen serverede de smoothies af dehydreret frugt.

Statuette

Statuetterne ved Innovationsfondens Priser 2020 var lavet af gamle fiskenet, som virksomheden Plastix ved Lemvig har omdannet til genbrugsplast, og støbt via 3D-printteknologi af virksomheden Addifab i Jyllinge.