reelenergy

Start-up rejser 17 millioner kroner til grøn strøm

Investorer har skudt 17 millioner kroner i Reel, og virksomheden er nu tæt på målet om at kunne levere hundrede procent grøn strøm til danske virksomheder. Innovationsfonden har investeret godt 600.000 kroner i Reel            

Når man tænder for sin stikkontakt, ved man reelt ikke, om den strøm, der flyder ind i elkedlen, er grøn eller sort. Heller ikke selv om man som virksomhed har købt et såkaldt grønt certifikat, der sikrer, at den mængde strøm, virksomheden bruger, er dækket af vedvarende energikilder. Elnettet i Danmark består nemlig af en gryderet af sorte og grønne energi-kilder, og det er et problem for virksomheder, som udelukkende ønsker at benytte sig af vedvarende energi.

Det mener den danske virksomhed Reel, som nu har nået en milepæl i bestræbelserne på at levere 100 procent grøn strøm til danske virksomheder. En kreds af investorer er gået sammen og har skudt godt 17 millioner kroner i Reel, som nu blot venter på at blive certificeret som el-leverandør i Danmark. Det sker forhåbentlig senest til oktober.

- Vi har mange potentielle kunder i pipe-line, som kun venter på, at vi kan levere grøn strøm, så det er et meget afgørende skridt for os, at vi har været i stand til at rejse den mængde kapital, fortæller Jon Sigvert, CEO og Co-founder af Reel.

30 procent strøm fra solceller

Forretningsideen er faktisk ganske simpel og baserer sig på aftaler, der er lige så simple som dem, man ville indgå med et hvilket som helst andet el-selskab. Forskellen er blot, at den grønne strøm, Reel leverer, kommer fra nye solcelle-parker, der bliver etableret i takt med, at kunderne laver en aftale med Reel. På den måde er der altså tale om ny, grøn strøm, og forretningsideen er derfor med til at bringe Danmark i mål med ambitionen om, at produktionen af strøm, der kommer fra solceller, skal firdobles inden 2030.

- I dag er det kun de allerstørste virksomheder i Danmark, der ved hjælp af PPA’er (Power Purchase Agreement) sikrer, at der bliver tilført ny vedvarende energi til elnettet i Danmark. Vi ved, at mange SMV’er (små- og mellemstore virksomheder) også gerne vil bidrage, og vi gør det derfor muligt at samle virksomheder i puljer og dermed sikre, at der bygges endnu flere solcelle-parker, fortæller Jon Sigvert.

Unikt tilbud

Reel består i dag af syv ansatte og blev stiftet som et spin-off på DTU, hvor to af de tre stiftere mødte hinanden. I 2021 modtog Reel en investering på godt 600.000 kroner fra Innovationsfondens Innofounder-program, og de penge blev bl.a. brugt til løn.

- Det er et helt unikt tilbud for en virksomhed som vores, og det var afgørende for, at vi er nået så langt, som vi er i dag. Ikke alene fik vi løn i et helt år og kunne bruge al vores tid på at udvikle virksomheden. Vi fik også sparring og support, som har være afgørende for udviklingen af vores forretning, fortæller Jon Sigvert.

Du kan læse mere om Reel på deres hjemmeside