Årets Innovatør 2018

Årets Innovatør 2018

Selvkørende landbrugsmaskiner, præcisionssprøjtning og nye danske arbejdspladser har sikret direktør i AgroIntelli Ole Green Innovationsfondens Pris som Årets Innovatør.
 

Landmanden, der blev forsker, der blev direktør.

Historien om Årets Innovatør Ole Green begynder lang tid før selvkørende landbrugsmaskiner og præcisionssprøjtning.

Ole startede som 20-årig sin første virksomhed, der skulle udvikle nye innovative velfærdsoptimerede staldsystemer til grise. Her opdagede han dog hurtigt, at han manglede viden for at kunne gøre den forskel han brændte for. Derfor måtte han tilbage på skolebænken.

- Med baggrund i min landmandsuddannelse og i krydsfeltet mellem agronomi og teknologi har jeg set muligheden for virkelig at gøre en forskel – og det er fedt at se sine ideer blive til virkelighed og gøre en forskel for en landmand, siger Årets Innovatør og direktør i AgroIntelli Ole Green.

Ole har siden brugt sin praktiske og akademiske viden til at udvikle og sælge de første selvkørende landbrugsmaskiner. Derudover har han konstitueret sig som værende blandt de fremmeste pionerer inden for præcisionssprøjtning/gødskning til landbruget

Ole har på fremragende vis bygget bro mellem absolut topforskning og et erhverv, hvor det traditionelt har været svært at få ny teknologi integreret i produktionen. Oles engagement, mod og stædighed driver hver dag dansk landbrug frem mod en grønnere, renere og mere konkurrencedygtig fremtid, og i dag kvitterer vi for Oles flotte arbejde og resultater med prisen som Årets Innovatør, siger direktør i Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen.

Ole har deltaget i flere forskningsprojekter inden og uden for Innovationsfondens regi, han har taget 12 patenter på sine opfindelser, udgivet 46 videnskabelige publikationer og har biddraget med mere end 250 indlæg og præsentationer på konferencer mv.

Mere om prisuddelingen
Innovatør Prisen 2018

Innovatørprisen hylder en enkeltperson eller et team, der ved at omsætte excellent forskningsviden har dannet grundlag for et eller flere innovative produkter, processer, services eller markedsgennembrud af stor værdi for væksten i en eller flere virksomheder i Danmark.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind overrækker Innovationsfondens Priser til det årlige prisarrangement, som denne gang finder sted fredag d. 26. januar på Papirøen i København.

Vinderen modtager

  • Vinderen af prisen Årets Innovatør modtager en personlig hæderspris på 200.000 kr.
  • Derudover modtager prisvinderne et kunstværk af den danske kunstner Birgitte Støvring.
Prisarrangementet

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind overrækker Innovationsfondens Priser til det årlige prisarrangement, som denne gang finder sted fredag d. 26. januar på Papirøen i København.

Kontakt

Direktør Ole Green, AgroIntelli
Tlf: 9363 3001, mail: olg@agrointelli.com