Innovationsfonden uddeler nye priser i 2018

Fonden uddeler Grand Solutions Prisen, Innovatør Prisen og Erhvervsforsker Prisen fredag den 26. januar 2018 på Papirøen i København.

Innovationsfondens overordnede formål er at fremme vækst og beskæftigelse og løse samfundsudfordringer. Med fondens priser ønsker fonden at fremhæve og synliggøre den excellente, samfunds- og erhvervsrettede forskning og innovation, som skaber markant værdi og nye løsninger.Fondens priser

Innovationsfonden uddeler tre priser i 2018

Grand Solutions Prisen

  • Tager udgangspunkt i et igangværende eller afsluttet succesrigt Grand Solution projekt finansieret af Innovationsfonden og hædrer og belønner de særlige projektdeltagere, der har skabt ekstraordinær værdi, og som kan være rollemodeller og til inspiration for fremtidige Grand Solution projektdeltagere.
  • Prismodtagerne modtager samlet 1 mio. kr. til forskningsaktiviteter inden for deres felt, foruden hver en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Innovatør Prisen

  • Hylder en enkeltperson eller et team, der ved at omsætte excellent forskningsviden har dannet grundlag for et eller flere innovative produkter, processer, services eller markedsgennembrud af stor værdi for væksten i en eller flere virksomheder i Danmark.
  • Hvis prismodtagerne er et team (2 eller 3 personer), modtager de hver 100.000 kr. Hvis prismodtageren er en enkelt person, modtager denne en personlig hæderspris på 200.000 

Erhvervsforsker Prisen

  • Hædrer de mest talentfulde ErhvervsPhD’er eller ErhvervsPostdocs fra Innovationsfondens talentprogram, der har kombineret et højt forskningsfagligt niveau, med en stærk forretningsforståelse og har skabt forretningsmæssig effekt for en virksomhed.
  • ​Hver prismodtager modtager en personlig hæderspris på 50.000 kr., der frit kan anvendes af prismodtageren.

Vindere vil udover prisen modtage et kunstværk.

Jens Maaløe

Innovationsfondens formand Jens Maaløe

- Innovationsfondens priser er med til at synliggøre de hårdt arbejdende og talentfulde forskere og udviklere, der har formået at bringe fremragende forskning i spil og skabe værdi for samfundet. Vi glæder os til at få mange indstillinger af kvalificerede kvinder og mænd fra alle fagområder til Innovationsfondens tre priser, der hylder de mest effektive Grand Solution projektdeltagere, den ekstraordinære opfinder og fornyer og de mest lovende erhvervsforskertalenter, siger Jens Maaløe, formand i Innovationsfonden.

Fondens priser 2018
Tid og sted

Priserne overrækkes 26. januar 2018 på Papirøen i København.

Frist og procedure
  • Kandidater indstilles via e-grant
  • Fristen for indstillinger var mandag den 6. november 2017 kl. 12.00
  • Prismodtagerne får besked umiddelbart efter afgørelsen i udgangen af 2017
Kontakt

Thomas Bjerre, Presse- og mediechef, Innovationsfonden
Telefon: 6190 5019, mail: thomas.bjerre@innofond.dk

Michael Hansen, Scientific Officer
Telefon 6190 5037, mail: Michael.Hansen@innofond.dk

Lars Winther, Scientific Officer
Telefon: 6190 5036, mail: Lars.Winther@innofond.dk