""

Årets Innovatør 2017

Forbedret undervisning gennem virtuelle laboratorier er årsagen til valget af vinderen af Innovationsfondens første Årets Innovatør Pris. Vinderen hyldes på den årlige EliteForsk-konference den 23. februar 2017.

Mads Tvillinggaard Bonde, vinder af Årets Innovatør, var i 2011 med til at stifte virksomheden Labster, der ved brug af teknologien virtual reality laver virtuelle undervisningsmiljøer. En løsning, der har øget effektiviteten af undervisningen på en række universiteter både i Danmark og USA.

Labster har designet virtuelle og interaktive laboratorier, som kan bruges i forbindelse med undervisning. Ved at kombinere elementer fra spil, laboratorieforsøg og klassisk undervisning har man gjort undervisningen bedre og giver studerende mulighed for at lave forsøg med udstyr, der ellers ikke er til rådighed. 

Ideen er inspireret af blandt andet den måde, man uddanner piloter på, hvor man både træner i en simulator og flyver rigtige fly. Labster giver - ligesom når det kommer til pilottræning - også bedre resultater på de universiteter, hvor teknologien har været brugt som en del af undervisningen.

Labster er i rivende udvikling og har et stort vækstpotentiale både nationalt og internationalt. Mads Tvillinggaard Bonde er en dygtig og initiativrig entreprenør, både i forskningsøjemed og kommercielt. Derfor tildeler Innovationsfonden prisen som Årets Innovatør til Mads.

Mads Bonde, 30 år, er ph.d. i "Synthetic Biology and Bioinformatics" fra DTU.

- At være innovativ og bryde grænser handler om at være nysgerrig, at have modet og stædigheden til at udforske verden, bøje kendte forme og finde nye løsninger og nye måder at se verden på, forklarer Innovationsfondens direktør, Peter Høngaard Andersen og fortsætter:

- Bedre udnyttelse af vores forskning kræver investeringer i det, som ingen endnu har skabt. Og det er Innovationsfondens fokus. Derfor er jeg glad for, at vores priser alle går til mennesker og projekter, der fremmer erhvervslivet og påvirker vores samfund og måden, vi lever på.

Årets Innovatør 2017
Om vinderen
Åben sektion, Om vinderen
  • Mads Tvillinggaard Bonde er den første vinder af Innovationsfondens Årets Innovatør Pris
  • Vinderen af Årets Innovatør 2017 modtager en personlig hæderspris på 250.000 kr. samt et grafisk kunstværk af fotograf Nicolai Howalt
Kontakt
Åben sektion, Kontakt

Mads Bonde, ph.d. i "Synthetic Biology and Bioinformatics", DTU
Mail: mads@labster.com

Pernille Rype, Kommunikationschef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5060, mail: pernille.rype@innofond.dk