""

Dansk opfindelse skal hjælpe kirurger i hele verden med lungedræn

Iværksættere modtog i 2015 en InnoBooster-investering fra fonden. Nu har de indgået licensaftale med amerikansk medicogigant, der skal gøre deres opfindelse verdensomspændende.

Når kirurgen skal dræne lungehulen for væske eller luft, bliver der lagt et dræn gennem siden af brystkassen. Med metoden, som hospitalerne bruger i dag, lægges drænet optimalt i 53 % af tilfældene, men med Pleuratechs opfindelse, KatGuide, kommer succesraten helt op på 83 %.

Tilbage i november 2015 modtog iværksætterne bag selskabet Pleuratech, Peter Heydorn og Niels Katballe, en InnoBooster-investering fra fonden, der gav dem muligheden for at undersøge, hvordan KatGuiden kunne bruges med andre enheder på operationsstuerne.

- Investeringen fra Innovationsfonden har haft stor betydning, da midlerne gjorde det muligt for os at undersøge, hvordan vores opfindelse kunne integreres, fortæller Peter Heydorn, direktør i Pleauratech. 

Det resulaterer nu i en licensaftale med medicogiganten Merit Medical Systems på et to-cifret millionbeløb, som skal få deres opfindelse ud på hospitaler i hele verden. 

- Vi er rigtig glade for dette samarbejde. KatGuiden har stor relevans, fordi den er med til at løse et klinisk problem, og med dette samarbejde får vi mulighed for at udbrede metoden til hospitaler i hele verden, siger Peter Heydorn.

Pleuratech
Investering
  • InnoBooster 
  • Fondens investering: 200.000 kr.
Kontakt

Pernille Rype, Kommunikationschef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5060, mail: pernille.rype@innofond.dk