Innovationsfondens
Priser 2019

Med Innovationsfondens Priser 2019 hylder vi dansk topforskning. Vinderne bliver hædret på fondens prisarrangement den 1. februar 2019. Det er tredje år i træk, at priserne bliver uddelt.

Innovationsfonden arbejder for at fremme innovation og vækst i Danmark. Det gør fonden blandt andet ved at støtte excellent forskning og videnskabelige nybrud, der kan bidrage til at løse nogle af samfundets store udfordringer.

Bestyrelsesformand, Innovationsfonden, Jens Maaløe:

- Innovationsfondens Priser hædrer og synliggør de forskere, der mestrer den svære opgave at skabe excellent strategisk forskning og omsætte den til konkret værdi for samfundet.

Fonden ser frem til at modtage indstillinger af kvinder og mænd fra alle fagområder til Innovationsfondens tre priser: Innovatør Prisen, Grand Solutions Prisen og Erhvervsforsker Prisen.

Læs mere om fondens Priser 2019

Innovatør prisen 2019

  • Prisen hædrer den excellente forsker, opfinder eller team, som gennem ny viden og banebrydende forskning har skabt innovative produkter, processer, services eller markedsgennembrud, som har resulteret i stor konkret og dokumenteret værdi for en eller flere danskbaserede virksomheder.
    Prisen: Vinderne modtager op til 300.000 kr.

Grand Solutions Prisen 2019

  • Prisen hædrer et igangværende eller færdiggjort succesfuldt Grand Solutions-projekt. Projekterne og vinderne skal have udmærket sig med en ekstraordinær værdiskabelse og dermed fungere som inspirerende rollemodeller for fremtidige forskningssamarbejder. 
    Prisen: Vinderne modtager hver en personlig hæderspris på 200.000 kr. Derudover tildeles de samlet 1 mio. kr til forskningsaktiviteter inden for deres felt. 

Erhvervsforsker Prisen 2019

  • Prisen hædrer udvalgte Ervhvervs-PhD’ere eller Postdocs tilknyttet Innovationsfondens talentprogram. Kandidaterne skal have formået at kombinere høj forskningsfaglig indsigt med stærk forretningsforståelse og have genereret kommerciel værdi for virksomheder i Danmark.
    Prisen: Vinderne modtager hver en personlig hæderspris på 50.000 kr.

Med alle priserne følger desuden en særlig hædersgave i form af et kunstværk.

Det er muligt at indstille alle de kandidater, der ønskes. Tidligere indstillede kandidater er også velkomne, og særligt hvis værdiskabelsen siden er blevet tydeligere.