Priser 2019

Innovationsfondens Prisuddeling 2019

Fredag den 1. februar afholdt Innovationsfonden for tredje år i træk fondens årlige prisuddeling.  

Med priserne ønsker Innovationsfonden at fremhæve og synliggøre den excellente, samfunds- og erhvervsrettede forskning og innovation, som skaber markant værdi og nye løsninger.

Prisoverrækkelsen fandt sted på The Plant i København, hvor uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers, overrakte priserne til vinderne sammen med fondens næstformand, Anja Boisen. 

Fondens Priser
Grand Solutions Prisen 2019
Åben sektion, Grand Solutions Prisen 2019

GS Prisen 2019

På bare et år har tre forskere fra Københavns Universitet og startup-virksomheden SupWiz udviklet et kunstigt intelligent kundeservice-system i verdensklasse, som kan gå i dialog med kunden, besvare komplicerede forespørgsler og omstille til den rette medarbejder lynhurtigt og med stor præcision. Løsningen bliver i dag brugt af tusindvis af supportere, der hjælper millioner af brugere over hele verden.

De tre prisvindere er Stephen Alstrup, Søren Dahlgaard og Mathis Bæk Tejs Knudsen.

Prisvinderne modtager samlet 1 mio. kr. til forskningsaktiviteter inden for deres felt, foruden hver en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Læs mere om prismodtagerne

Innovatør Prisen 2019
Åben sektion, Innovatør Prisen 2019

Innovatør Prisen 2019

To forskere, som er ansat hos medicinalvirksomheden LEO Pharma, har været med til at opfinde en innovativ spray-skum til behandling af den kroniske hudsygdom, psoriasis, som 165.000 danskere lever med i dag. Forskerne har udviklet en såkaldt spray-skum, som er nemmere at påføre end traditionelle produkter som salver og cremer. Forskerne har dermed bidraget til at skabe en nemmere hverdag for patienter med psoriasis.

Prisvinderne er Marianne Lind og Karsten Petersson.

Prismodtagerne modtager hver 100.000 kr.

Læs mere om prismodtagerne

 

Erhvervsforsker Priserne 2019
Åben sektion, Erhvervsforsker Priserne 2019

Erhvervsforsker Prisen 2019 - Martina Fischetti

 

Martina Fischetti har udviklet komplicerede matematiske modeller til at udregne den bedste placering af vindmøller i havvindmølleparker. Tidligere tog det flere uger for ingeniører hos virksomheden Vattenfall at beregne den bedste placering af møllerne i en ny havvindmøllepark. Det klarer Martina Fischettis software nu på omkring en dag - og langt mere præcist end tidligere.

Læs mere om prismodtageren

 

Erhvervsforsker prisen 2019 - Frederikke Lindenberg

Frederikke Lindenberg har på baggrund af solid forskning skabt et nyt fodertilskud til føl, som sikrer en god bakteriesammensætning i tarmen helt fra starten af livet. Samtidig har hun givet medarbejderne hos fodervirksomheden Brogaarden, hvor hun er ansat, et markant vidensboost.

Læs mere om prismodtageren

 

Erhvervsforsker Prisen 2019 - Jesper Asmussen

Jesper Asmussen har gennem sin forskning afdækket skjulte omkostninger i Vestas’ globale forsyningskæder. Forskningen har klædt Vestas på til at træffe bedre beslutninger om både outsourcing og hjemtagning af produktion – og dermed sparet virksomheden tid og ressourcer.

Læs mere om prismodtageren

 

Hver modtager af Erhvervsforsker Prisen modtager en personlig hæderspris på 50.000 kr.

Kunstværkerne
Åben sektion, Kunstværkerne

Med Innovationsfondens Priser 2019 følger et personligt kunstværk kreeret af Marianne Therese Grønnow. Her kan du læse kunstnerens egen beskrivelse af malerierne.  

Tanken bag værkerne ”When it Falls”
Kunstværkerne til Innovationsfondens prismodtagere er skabt ud fra malerierne “When It Falls” med pigmentprint på Sommersetpapir. De beskriver et enkelt øjeblik i tiden – øjeblikket inden blomsten ændrer form, og farven løber af lærredet. Alting er under konstant forandring. Det kan sammenlignes med at iagttage skyformationer på himlen. Hvert kunstværk har sit eget unikke udtryk.

Marianne Therese Grønnow var indtil midten af 00’erne mest kendt som maler og arbejdede med større ornamentale malerier baseret på blomster- og vanitasmotiver. Siden 2003 har Grønnow også arbejdet med installation og mixed media. I de store installationer arbejder hun med papir, pap, aluminium og træ. Tematikken er oftest stilheden, øjeblikket samt idéen om konstant forandring og transcendens. De meditative landskaber har ofte en stemning af melankoli og længsel.

Se mere:
www.mariannegroennow.com
www.opalspaces.com