Nyt finansierings-centrum for virksomheder i Syddanmark

Vejen til finansiering skal gøres hurtigere for vækstvirksomheder. Derfor åbnes der et nyt finansierings-centrum den 1. december som henvender sig til virksomheder på jagt efter kapital.

Det skal blive både nemmere og hurtigere for virksomheder i Region Syddanmark at få adgang til ny kapital, når de skal bringe deres vækst til næste step.

Syddansk Vækstfinansiering er navnet på et nyt finansierings-centrum, som har samlet sig hos Væksthus Syddanmark i Forskerparken i Odense, og som åbner den 1. december 2017. Ambitionerne er store.

- Som virksomhed skal det være så enkelt som overhovedet muligt at finde vej til finansiering. Det kan være altafgørende for virksomhedernes vækstspring og for skabelsen af nye arbejdspladser, at de undgår unødig ventetid, siger Jani Lykke Methmann, direktør i Væksthus Syddanmark.

Det er Vækstfonden, Udvikling Fyn, Invest in Odense og Væksthus Syddanmark, som i fællesskab har skabt Syddansk Vækstfinansiering. I forvejen har Vækstfonden plads i Væksthus Syddanmark, ligesom Udvikling Fyn og Invest in Odense allerede har et tæt samarbejde om at skabe vækst for robot-, drone- og velfærdsvirksomheder.

Blikket rettet mod virksomhederne

For Væksthus Syddanmark er det oplagt at lægge hus til det, som skal blive et nyt finansielt samlingssted.

- Vi er i forvejen knudepunkt for vækstvirksomhederne og erhvervsfremmeaktørerne, og en af vores vigtige opgaver er at hjælpe virksomhederne med at finde vej til både privat og offentlig finansiering. Nu får vi samlet centrale aktører, siger Jani Lykke Methmann og understreger, at det nye netværk meget gerne skal udvikle sig:

- Vi vil invitere andre erhvervsfremmeaktører med interesse for netværket med i samarbejdet.

Også EKF - Danmarks Eksportkredit, Innovationsfonden og Det Syddanske EU-Kontor, som i dag har plads i Væksthus Syddanmark, vil helt naturligt blive tilkoblet.

- Hvad enten du er robotvirksomhed, produktionsvirksomhed, arbejder inden for veldfærdsteknologi eller noget helt fjerde, så skal det nye finansierings-centrum give virksomheder i hele regionen en oplevelse af, at det aldrig har været nemmere at finde den rette indgang til finansiering, siger Jani Lykke Methmann.

I det nye finansierings-centrum kan du, hvis du har spørgsmål til fondens investeringsmuligheder tre gange i løbet af de næste to måneder møde Mads Stubgaard-Schmidt som er Innovationsfondens Regional Program Officer.

De regionale Væksthuse
Mød fondens Regional Program Officer
Åben sektion, Mød fondens Regional Program Officer

I løbet af de kommende to måneder inviterer Syddansk Vækstfinansiering til tre netværksmøder, hvor både virksomheder, banker og revisorer kan møde samarbejdspartnerne.
Møderne er den:

  • 12. december 2017
  • 03. januar 2018 
  • 16. januar 2018 
  • Alle dage kl. 9-12
Fakta
Åben sektion, Fakta

Væksthus Syddanmark er ét af fem regionale Væksthuse. Væksthusene er specialiseret i at hjælpe små og mellemstore vækstvirksomheder med at skabe arbejdspladser, eksport og øget omsætning som uvildig sparringspartner.

For yderligere oplysninger kontakt
Åben sektion, For yderligere oplysninger kontakt

Jani Lykke Methmann, direktør i Væksthus Syddanmark 
Tlf. 24 98 80 01, mail: jlm@vhsyd.dk

Mads Stubgaard-Schmidt
Tlf. 6190 5085, mail: mads.stubgaard-schmidt@innofond.dk