Mobile powerbanks er praktiske, men de skal stadig lades op, når de løber tør for strøm. Iværksætterne bag mobilopladeren HeLi-on genererer sin egen strøm med et solcelleark – og til sommer skal den testes på festivalgæsters telefoner.
De fleste kender situationen - batteriet på mobilen er på 10 %, der er langt til en stikkontakt, og på Roskilde Festival er mobilopladning lig med kø til en powerbank eller en times tid ved en stikkontakt.
Her kommer HeLi-on ind i billedet – en mobiloplader drevet af papirtynde solceller, som kan rulles sammen og bæres i lommen og det giver brugeren større frihed til at oplade, når og hvor de vil.
– Er man uden for el-nettet ind imellem, er det rart at kunne generere strøm selv. Har man brug for at lade hver dag på en 14-dages vandretur, kan man enten slæbe 14 powerbanks eller én HeLi-on med, siger medstifter af infinityPV Morten V. Madsen.
I løbet af festivaldagene skal frivillige fieldteste produktet i alle ender og kanter og finde designets svagheder – de skal tage billeder af de situationer, de bruger HeLi-on i, og fortælle, hvad der fungerer, og hvor det går galt.
– Vi skal også finde ud af, om folk kunne finde på at gå ud og bruge penge på det, siger Morten V. Madsen og fortsætter:
– Hvis man kommer til at lave et skarpt knæk på solcellen, kan man ødelægge den. Så vi vil finde ud af, hvordan vi instruerer folk i at bruge HeLi-on, og hvordan de bruger produktet. Hænger de det på teltet? Hænger de det på deres tasker og går rundt med det?
infinityPV er virksomheden bag HeLi-on, og de bryster sig af, at være væsentligt mere bæredygtig end andre solcelleprodukter. Mobilopladerens plastsolceller tjener den brugte energi hjem meget hurtigere, og modsat mange andre solceller bruger infinityPV hverken giftige eller sjældne materialer i produktionen.
Morten V. Madsen glæder sig til at se folk reagere på teknologien og bruge HeLi-on på vidt forskellige måder.
– Vi ser frem til at komme ud og oplyse om teknologien, se, hvordan folk bruger HeLi-on, snakke med dem og høre deres feedback. Det er vigtigt for os, for hvis vores teknologi kan overkomme dens svagheder, vil dens fordele være et salgsargument, der er fuldstændig umuligt at overse.
- På festivalen deles HeLi-ons ud til frivillige, der skal teste dem i løbet af festivalen
- I spørgeskemaer fortæller de frivillige om deres reaktion på produktet, funktionaliteten, fejl og mangler, brug mm.
- Holder workshops om printede plastsolceller ved en stand i Volunteers Village
- Fortæller om produktet og deres teknologi fra en vogn, de kører rundt på festivalpladsen
- Har en kortere energitilbagebetalingstid og er billigere end de mere udbredte siliciumsolceller
- Indeholder hverken giftige eller sjældne materialer – kan derfor skaleres til masseproduktion uden at tære på miljø og ressourcer
- Kan printes småt og fleksibelt
- For andet år i træk gør Innovationsfonden og Roskilde Festival Danmarks midlertidigt fjerdestørste by til et levende laboratorium for udvalgte iværksættere, hvor de kan prøve deres produkter af på en bred vifte af mennesker
- Innovationsfonden og Roskilde Festival giver fire iværksættervirksomheder mulighed for teste deres produkter på Roskilde 2018.
- Når ugen er ovre, har iværksætterne prøvet deres produkt af og står med vigtig viden om, hvordan deres koncept fungerer i praksis, og hvad der skal til for at bryde igennem på markedet.
- Iværksættere går all-in på Roskilde Festival
- Facebook: infinityPV
- Kickstarter: HeLi-on - The World’s Most Compact Solar Charger
Medstifter af infinityPV, morten V. Madsen
Mail: info@infinityPV.com
Tlf. 65 74 78 82
infinityPV.com
Presse- og mediechef, Thomas Bjerre
Mail: thomas.bjerre@inofond.dk
Tlf. 61 90 50 19
Jane Thomsen
Mail: jane.thomsen@innofond.dk
Tlf. 61 90 50 21