""

Unikke skindjakker udfordrer brug og smid væk-kulturen

Virksomheden Better World Fashion laver upcyclede unikajakker, hvor hver jakke har en historie. I år skal skindjakkerne fortælle deres historie på Roskilde Festival.

Foret består af genbrugt plastik, lynlås og knapper er omsmeltet metal, og skindet har hængt på skuldrene af et andet menneske, inden det blev syet om.

Innovationsfonden sætter i samarbejde med Roskilde Festival fokus på bæredygtige produkter under dette års festival og udviklingspotentialet i at inddrage sine brugere i udviklingen af sit produkt. På Roskilde Festival skal Better World Fashion teste sit produkt på forbrugerne. Virksomheden producerer skindjakker, som hver består af 98 procent genbrugte materialer. Samtidig køber virksomheden jakkerne tilbage efter endt brug i en cyklisk forretningsmodel. Jakkernes historier fortælles via en app, der hører til.

Under festivalen er virksomhedens hovedformål at indgå i dialog med forbrugerne om deres holdning til skindjakkernes design, pris og holdningerne til virksomhedens historie-app. Det vil være muligt for gæsterne selv at udvælge genbrugsjakker, som de ønsker at få syet om til en unik jakke efter egen smag. Samtidig vil man kunne leje jakkerne og dermed styrke deres historie i appen.

I appen kan ejeren ved hjælp af serienummeret se, hvilken type skind der er blevet brugt til jakken, hvilken miljøpåvirkning den har og mange andre ting. Appen giver mulighed for at tage et billede af sig selv iført jakken og skrive en kort tekst til. Denne kan komme på Facebook, og den kan findes i en tråd i appen, hvor alle opdateringer ligger. På den måde kan ejeren se historier om alle jakkerne og fra forskellige lande.

- Roskilde Festival er indbegrebet af oplevelser, sammenhold og gode minder. Venner og familie samles, nye venskaber opstår, og broer bygges. Disse mindes allerede på sociale medier. Men via samarbejdet med Better World Fashion kan minderne nu gemmes og deles på vores jakker. På den måde bliver oplevelsen en integreret del af unika-jakker med utrolig lang levetid, og vi får en unik mulighed for at få indblik i brugernes interesse for vores produkt, siger Reimer Ivang, en af grundlæggerne af Better World Fashion.

Ud af jakkens samlede vægt er 98 procent genbrugsmateriale. De resterende 2 procent bliver udgjort af den tråd, der holder jakken sammen, og så har metallet til eksempelvis lynlåsen behov for at få tilsat et bærestof for at blive tilstrækkeligt hårdt.

Better World Fashion vil desuden markere sit besøg på festivalen ved at lancere en taske samt en særlig Roskilde Festival-jakke, som vil blive fremstillet i et begrænset antal.

Better World Fashion
Fakta
  • Antal ansatte: 5
  • Stiftet: 2015
  • Hjemmehørende i: Aalborg
Living Labs

I et nyt samarbejde mellem Innovationsfonden og Roskilde Festival får fem iværksættervirksomheder mulighed for at prøve kræfter på årets festival.

Som Danmarks midlertidigt fjerde største by vil festivalpladsen fungere som et gigantisk living lab for de fem nye koncepter. Når ugen er ovre, vil iværksætterne have prøvet deres produkt af og stå med vigtig viden om, hvordan deres koncept fungerer i praksis, og hvad der skal til for at bryde igennem på markedet. 

Læs om samarbejdet her.

Kontakt

Innovationsfonden

Konstitueret kommunikationschef
Thomas Bjerre
Mail: Thomas.Bjerre@innofond.dk
Tlf.: 6190 5019

Better World Fashion

Medgrundlægger
Reimer Ivang
Mail: reimer@ivang.dk 
Tlf.: 2728 9006