10 startups trykprøvet af The Valleys skarpeste hoveder

Fonden sender hvert år nogle af de mest lovende startups på et SCALEit-forløb i Silicon Valley for at blive endnu bedre. 

Seneste hold er netop hjemvendt efter en intens, inspirerende og lærerig tur. 

SiliconValley

SCALEit er et mini-acceleratorforløb i Silicon Valley arrangeret af Innovation Centre Denmark i samarbejde med Innovationsfonden.

Det er en uge propfyldt med indsigter for spirende startups og pitch efter pitch, så deltagerne kan efterlade - og forhåbentlig forbinde - dots. For sådan fungerer Silicon Valley. Man efterlader et indtryk hos taxachaufføren, der tilfældigvis spiller golf med den venture capitalist, der kan se lyset i din virksomhed - og så ruller bolden.

Undervejs bliver deltagerne flere gange om dagen udfordret på deres forretningsidé af ligesindede, der har været i gamet i mange år, og det kan til tider kan være svært at få styr på de ofte modsatrettede tilbagemeldinger. Samtidig er der plads til, at deltagerne kan arrangere det afgørende møde, som sender dem i favnen på en velvillig investor.

Deltagerne fordøjer lige nu alle indtrykkene, så det er stadig for tidligt at sige, hvad de har fået med sig hjem denne gang. Men der var tegn på, at flere af virksomhederne er tilbage med en helt ny forretningsmodel. Ofte handler det om data, som lige nu det, alle taler om i Silicon Valley. Andre har fået helt nye kunder på det amerikanske marked.

 Anil Thilsted fra Spectro Inlets formulerer erfaringerne med SCALEit sådan her:

- Effekten af SCALEit har været altafgørende for vores virksomhed - der er helt klart en »før Californien«- og »efter Californien«-følelse implementeret i vores tankesæt. Erfaringer fra turen har ændret den måde, vi kommunikerer til andre omkring vores teknologi, produkt og ambitioner. Desuden har vi justeret vores finansieringsmål og udvidet vores muligheder for skalering.

Tidligere deltagere er vendt hjem med en amerikansk investering i baggagen. Andre med kunder - f.eks. sidder SPIIO‹s plantesensorer nu i plantevægge hos Google. Nordsense fandt både deres nuværende CEO og fik en større investering med sig hjem.

Se deltagernes videodagbøger…
 

Cubenizer

 

Adapto Technologies  

 

SpectroInlets

 

GUTXY

 

Plandisc

 

Plai

 

Amie

 

Parkalot

 

Mere om SCALEit

SCALEit-forløbet
Årets deltagere på SCALEit

Innovationsfonden betalte deltagergebyr, flybilletter, hotelovernatninger og delvis forplejning m.m.

Fonden i nyt samarbejde med et af verdens førende high-tech hotspots

Et hold InnoFoundere og InnoBoostere får chancen for at deltage i et intensivt udviklingsforløb i München, der kan klæde dem på til at samarbejde med de helt store techvirksomheder. Læs mere