Stærkt investorsyndikat skyder 120 mio. i dansk biotekvirksomhed

Investorkreds har blikket skarpt rettet med InnoBooster-investering som har udviklet en ny og unik behandling af slimhindelidelser. Med sig har de en betragtelig sum penge.

May 23, 2017

Dermtreat har udviklet et plaster – Rivelin® – der hæfter til en slimhindeoverflade (f.eks. i mundhulen). Dette giver mulighed for en effektiv behandling af bl.a. smertefulde slimhinde-lidelser, hvortil der i dag ikke findes en godkendt behandling.

Ved at tilføje et lægemiddel i plastret sikrer Rivelin®, at lægemidlet ved en længerevarende og direkte kontakt effektivt behandler det syge område. Rivelin® forhindrer samtidig, at lægemidlet ikke hurtigt skylles væk i det våde miljø – hvorved patienten undgår overdosering og utilsigtede bivirkninger.

Dermtreat har igennem de seneste to-tre år succesfuldt bragt Rivelin® igennem den præ-kliniske fase, finansieret af Fonden for Syddansk Vækstfremme (Welfare Tech Invest) og en kreds af private investorer. Selskabet er også blevet tildelt det maksimale beløb under Innovationsfondens ”Innobooster” program.

Dermtreat vil anvende den nye kapital til klinisk fase II studier af Rivelin®’s første produktkandidat, som er målrettet behandlingen af den inflammatoriske sygdom i mundhulen Oral Lichen Planus – en kronisk og smertefuld lidelse, der rammer ca. 1,2% af verdens befolkning og hvortil der i dag ikke findes en godkendt behandling.

Midlerne vil også blive anvendt til at udvikle yderligere produkter baseret på Rivelin® teknologien, målrettet andre sygdomme og behandlingsområder.

- Vi har fulgt Dermtreat og holdet bag over en længere periode og er imponerede over den nyskabende teknologi og over ledelsens effektive eksekvering af at bringe produktet igennem den præ-kliniske fase. Dette er en sjælden mulighed, da Rivelin® teknologien er målrettet et stort og udækket behandlingsområde og giver mulighed for at imødekomme en bred vifte af medicinske behov – hvilket også er bekræftet af førende eksperter indenfor dermatologi og oral medicin”, siger Lars Ekman, Executive Partner i Sofinnova Ventures.
Lars Ekman indtræder i selskabets bestyrelse på linie med Stephan Christgau, Partner i Novo Seeds og Christian Elling, Managing Partner i Lundbeckfonden Emerge.

- Vi er stolte over at have tiltrukket denne meget stærke investorkreds. Dermtreat har potentialet til at gøre en markant forskel for mennesker med slimhindelidelser, hvis livskvalitet er væsentlig påvirket, uden at der i dag kan tilbydes en effektiv behandling”, siger Jens Hansen, medstifter af og CEO for Dermtreat.

- Vi sætter også stor pris på den stærke interesse og støtte vi har modtaget fra det akademiske miljø indenfor dermatologi og oral medicin – herunder vores gode samarbejde med bl.a. University of Sheffield (UK), Universitetet i München og i København, samt Carolinas HealthCare System i North Carolina, US.”

  • Investorkredsen består af det amerikanske førende ventureselskab Sofinnova Ventures, Novo Seeds og Lundbeckfonden Emerge.
  • Selskabets eksisterende aktionærer har ligeledes deltaget i finansieringen.

For yderligere information kontakt venligst: Dermtreat ApS - Jens Hansen, PhD and CEO
Phone: (+45) 4050 5597
jh@rivelin.eu
www.rivelin.eu

Konstitueret kommunikationschef, Thomas Bjerre
Mail: thomas.bjerre@innofond.dk
Tlf. 61905019