Ny designdreven operatør skal booste iværksætter-ideer

CIID og Dansk Design Center bliver ny operatør på Innovationsfondens Iværksætterpilot-program, og de skal fra september booste de mest lovende nyuddannede iværksættertalenter med fokus på designtænkning. 

August 01, 2017

Innovationsfonden har indgået et nyt samarbejde med Dansk Design Center og CIID, der fremover kommer til at stå bag sparringsforløbet på Iværksætterpilotprogrammet. Det nye sparringsforløb vil være baseret på designtænkning for at bringe iværksætterpiloterne tættere på deres brugere, kunder, partnere m.fl. – og sætte dem i centrum for innovationsprocessen.

- Vi har dygtige iværksættere i Danmark. Der er masser af idéer og energi og selvfølgelig altid plads til forbedring. Noget af det afgørende for iværksætternes succes er deres evne til at skabe værdi for kunderne. Her har vi store forventninger til koblingen mellem designtænkning og iværksætterne i Innovationsfonden, siger Hanne Harmsen, chef for talentområdet og InnoBooster hos Innovationsfonden.

Christian Bason, CEO for Dansk Design Center:

- Den designdrevne tilgang kan imødegå nogle af iværksætterpiloternes største udfordringer ved at bringe dem tættere på deres brugere, kunder, partnere, m.fl. Samtidig accelererer designtilgangen udviklingen af succesfulde produkter og løsninger, ved konstant at arbejde med brugervendte prototyper og tests.

Simona Maschi, CEO for CIID, tilføjer:

- Et vigtigt aspekt ved dette nye iværksætterprogram bliver dets fokus på såkaldt ”life-centred innovation”, der handler om mennesker, snarere end bestemte teknologier eller forretningsmodeller.

Sparringsforløbet vil være tilrettelagt som et skræddersyet, intenst og internationalt orienteret forløb bestående af fælles workshops med eksperter, individuel sparring med egen mentor og netværksevents med investorer og andre iværksættere. Forløbet vil være baseret på og give iværksætterpiloterne en dyb integration i det danske og internationale økosystem inden for iværksætteri.

Iværksætterpiloterne vil blive tilbudt plads i nogle af de mest progressive og stimulerende coworking spaces rundt omkring i landet – herunder BLOXHUB i København, INCUBA i Aarhus, Coworking Plus i Odense og Syndikatet i Aalborg. Her vil de have deres daglige gang blandt andre ambitiøse iværksættere, der sidder med nogle af de samme udfordringer som dem selv.

Det nye iværksætterprogram vil trække på DDC og CIIDs store netværk i både det nationale og internationale økosystem for iværksætteri, og målet er at skabe et intenst og udbytterigt inkubatormiljø, som kan måle sig med de førende i verden.

Forløbet kulminerer med en Demo Day, hvor iværksætterpiloterne skal pitche foran nogle af Danmarks mest prominente investorer og startup founders. 

Dansk Design Center

 • Dansk Design Center arbejder for at fremme anvendelsen af design i erhvervslivet, for at bidrage til professionaliserigen af designbranchen og brande dansk design nationalt og internationalt.
 • Visionen for DDC er, at design bliver én af de tre vigtigste styrkepositioner for dansk erhvervsliv.
 • DDC arbejder konsekvent tværfagligt, og har en unik kombination af kompetencer indefor, design, business, teknologi, kommunikation, samfundsvidenskab og policy.

Copenhagen Institute of Interaction Design

 • CIID er en global aktør inden for interaktionsdesign og brugercentreret innovation og leverer kapacitetsopbygning på tværs af uddannelse, rådgivningsydelser, research og inkubatorløsninger.
 • Instituttet har et stærkt netværk af kreative design- og innovationsledere, der arbejder sammen omkring erhvervsmæssige udfordringer, strategiske konsulentprojekter, workshops, implementering at nye ventures mm. 

Programmet går i luften 4. september 2017, med 19 iværksætterpiloter i det første hold. Herefter begynder omkring nye 20 iværksætterpiloter hvert halve år.

Iværksætterpilot

 • Iværksætterpilot er Innovationsfondens program for nyuddannede iværksættertalenter.
 • Siden programmets start i efteråret 2014 er ca. 140 iværksætterpiloter blevet optaget på programmet.
 • Den 1. september 2017 starter 19 iværksætterpiloter på det nye sparringsforløb. 
 • Stort set alle iværksætterpilot-virksomheder lever videre efter forløbets afslutning.
 • Langt de fleste iværksætterpiloter arbejder efter forløbet videre i virksomheden uden at have job ved siden af.
 • Tre ud af fire angiver, at det er nemmere at opnå ekstern finansiering, fordi de er Iværksætterpiloter.
 • Tre ud af fire har ved forløbets afslutning konkrete planer om at ansætte lønnede medarbejdere. 

Programmet tilbyder

 • En månedlig ydelse på 15.000 kr. i op til 12 måneder pr. iværksætterpilot
 • Et særligt udviklingstilskud pr. iværksætterpilot på 35.000 kr.
 • Et sparringsforløb bestående af fælles workshops med eksperter, individuel sparring med egen mentor og netværksevents med investorer og andre iværksættere.
 • Plads i et coworking space med andre iværksættere.
 • Læs mere på Innofounder.dk


Inkubator management team (fra venstre mod højre): Jan Krog Henningsen, Head of Mentoring fra CIID, Sidsel Hougaard, Programme Officer fra Innovationsfonden, Christoffer H. Malling, Head of Incubator fra DDC.

Læs mere

Kontakt

Konst. kommunikationschef Thomas Bjerre, Innovationsfonden
Tlf. +45 61 90 50 19
Mail: thomas.bjerre@innofond.dk

Programleder Christoffer H. Malling, Dansk Design Center
Tlf. +45 31 31 82 21
Mail. cma@ddc.dk