Hvordan styrkes dansk iværksætteri?

Det spørgsmål stillede fonden sammen med Roskilde Festival de fremmødte tirsdag den 17. april på BloxHub i København.

April 19, 2018

Omkring 100 iværksættere og aktører fra økosystemet omkring iværksætteri var samlet i BLOX for at få inspiration og bidrage med løsningsmodeller til, hvordan vi skaber det bedste fundament for iværksættteri.

Et par af de emner, der blev diskuteret, var hvordan vi:

  • Sikrer tidlig test og brugerinddragelse i udviklingen af nye ideer og virksomheder
  • Gør vores børn og unge til entrepenører
  • Får danske iværksættere til at tænke globalt
  • Får mere diversitet i iværksætteriet i Danmark
  • Kan skabe samarbejde på tværs af aktører inden for iværksætteri

Blandt dagens talere var Tommy Ahlers, som belyste de udfordringer, iværksætteriet står over for i Danmark. Ahlers er iøvrigt en del af regeringens iværksætterpanel, som netop nu forsøger at finde løsninger på iværksætteriets udfordringer og samle løsningmodeller med anbefalinger til politikerne.

Sophie Bohr Grønbæk, CEO i den danske start up Undo, kunne fortælle om deres samarbejde med TRYG om at lave smartere og mere tilgængelige forsikringsløsninger til unge som et eksempel på et succesfuldt corporate/startup samarbejde.

Arrangementet var stablet på benene i forbindelse med et lignende arrangement på Roskilde Festival i 2017, hvor mange af dagens temaer på Blox blev italesat.

Se klip fra 2017 på Roskilde Festival, hvor relevante aktører inden for iværksætteri satte ord på de udfordringer, dagens iværksættere står overfor.Innovationsfonden skal bruge det samlede input fra sidste års Roskilde Festival og tirsdagens arrangement til udarbejdelsen af en strategi for iværksætteri. For Roskilde Festival er det ambitionen at anvende den nye viden i deres fortsatte arbejde med at styrke vækstlaget.

Roskilde Festival 2018

  • Et udvalg af fondens iværksættere og virksomheder får chancen for at bruge Roskilde Festival som et levende laboratorium til at udvikle og tilpasse deres idéer. Læs mere

Læs også

Kontakt

Jane Thomsen
Tlf. 61905021
Mail: jane.thomsen@innofond.dk