""

Frivillige deler ny app med hele Roskilde Festival

Som en del af et nyt samarbejde mellem Innovationsfonden og Roskilde Festival er event-appen Throb gået i luften på festivalpladsen og mange bruger den allerede til at finde nye oplevelser.

En festival er tusind små fester i én stor, og for mange festivalgængere kan det være umuligt at holde styr på alle de begivenheder, der konstant opstår - planlagt eller spontant. Derfor er Roskilde Festival den perfekte test for den nye app Throb, der giver sine brugere mulighed for at dele begivenheder øjeblikkeligt og se alt, hvad der sker i nærheden af dem.

Det er beskeden, som en gruppe frivillige i dag spredte til festivalens gæster. På det vindblæste campingareal gik de rundt og fortalte festivalgæster om appen, og flere steder var beskeden kommet dem i forkøbet.

- Første gang jeg åbnede appen var der to events i nærheden. Da jeg kiggede senere var der 16. Det vokser, siger den frivillige Frederik.

Innovationsfonden samarbejder i år med Roskilde Festival om at give fem nye startups mulighed for at prøve deres produkter af på festivalen. Ud over Throb er også appen Wakie Wakie, der siden mandag i sidste uge har vækket festivalens frivillige med personlige beskeder fra musikerne, der optræder på festivalen.

Et andet nytænkende produkt er Out-Siders bænkesæt, der med en solcelle og stikkontakter giver folk mulighed for at lade deres telefon op med helt grøn energi. De to sidste startups går i luften på onsdag, når selve festivalpladsen åbner. Her vil Retab vise folk, hvordan postevand kan være et lækkert, miljørigtigt alternativ til andre drikkevarer, og Better World Fashion vil præsentere deres unikke, recyklede læderjakker, der alle har en historie. 

De fem startups vil alle bruge festivalen til at få unik viden om deres produkter og potentiale. Med mere end 80.000 festivalgængere, der har købt billet til hele ugen, giver Roskilde Festival en unik mulighed for at fungere som Danmarks største living lab. Det er første gang Innovationsfonden indgår i et samarbejde med festivalen.

Innovationsfonden på Roskilde Festival
Kontakt

Konstitueret kommunikationschef, Thomas Bjerre
Mail: Thomas.Bjerre@innofond.dk, Tlf.: 6190 5019

Presseansvarlig, Roskilde Festival, Thomas Lenler Olesen
Mail:press@roskilde-festival.dk, Tlf.: 30 10 82 81