InnoFoundere skal prøve kræfter med Silicon Valley

Innovationsfonden sender for anden gang tre succesfulde InnoFoundere til verdens største teknologiske hotspot.

Fonden ønsker at give vores startups de bedste forudsætninger for deres iværksætterdrømme, og gerne ud over landets grænser. SCALEit-vækstinitiativet, som Innovation Centre Denmark står bag, har netop til formål at bygge bro mellem Danmark og Silicon Valley med fokus på skalérbare, danske teknologivirksomheder. 

De inviterede startups vil få adgang til et stort internationalt marked med mulighed for feedback fra garvede iværksættere, kontakt til verdens førende it-virksomheder og det mest betydningsfulde venture kapitalområde i verden.

Holdet, der denne gang er udvalgt til at lufte deres drømme for et internationalt team af tech startups, er: KUBOGLOCAL IT og Mobilized Construction.

Hvorfor lige i Silicon Valley? Søren Juul Jørgensen, Executive Director hos Innovation Center Denmark Silicon Valley, forklarer.

KUBO

Den lille robot, KUBO, skal lære børn at programmere og dermed opnå vigtige kompetencer. Robotten håndterer programmering og teknologi på en ny og børnevenlig måde, så børn kan få en grundforståelse for emnet. Programmering anses for at være et overset emne, som er vigtigt at få sat fokus på, da det giver børnene en kritisk, kreativ og problemløsende tankegang, der er vigtig for det fremtidige arbejdsmarked. Robotten indsamler og sender derudover data til en app omkring børnenes fremgang, således at lærere og forældre kan følge med i børnenes fremskridt.

GLOCAL IT

GLOCAL IT udruster butiksassistenter med ”TabAssist” – en tablet løsning, der skal gøre livet lettere for salgsassistenten på gulvet. Assistenter vil med produktet være mere mobile og ikke længere blot være fastlåst bag kasse­apparatet. Med den mobile tablet-løsning vil assistenterne have direkte adgang til informationer, der sikrer en bedre kundeservice, som fremmer salget.

Læs mere

Mobilized Construction

En stor udfordring i udviklingslande er infrastrukturen og vejnettet. I Afrika består vejnettet stort set kun af jordveje. Derfor er de meget modtagelige overfor naturens luner og kræver langt mere vedligehold for ikke at gå til. Det er dog sjældent, at udviklingslandene har ressourcer til vedligehold af vejene inden for så korte intervaller.

Det har Mobilized Construction fundet en løsning på, som med meget få midler bruger de ledige hænder, der er i den lokale befolkning omkring vejnettet. Mobilized Construction har med deres første projekt i Luwero-regionen i Uganda renoveret 1,5 km jordvej og sat flere lokale i arbejde. Samtidig har de halveret rejsetiden gennem regionen og firdoblet trafikken på vejene.

Læs mere

SCALEit
Om forløbet

Innovationsfonden betaler deltagergebyr, flybilletter, hotelovernatninger og delvis forplejning m.m.

Det er anden gang, at tre InnoFoundere får mulighed for at prøve deres koncept af i verdens epicenter for tech startups. Første hold InnoFoundere var Nordsense, Spiio og Capdesk. Se videoblog fra deres besøg i Silicon Valley i maj 2016.

Danmark har i alt syv innovationscentre rundt om i verden

Munich, New Delhi, São Paulo, Seoul, Shanghai, Silicon Valley og Tel Aviv. Læs mere

InnoFounder

Har du en iværksætter i maven? Og er du lige blevet færdig med din videregående uddannelse eller tæt på at blive færdig?

Læs mere på InnoFounder.dk.

Hold dig opdateret med det seneste om InnoFounder på Facebook.