Nyt år, nye iværksætterpiloter

Innovationsfonden har netop udvalgt det første kuld iværksættere for 2016, som i det nye år skal i gang med fondens iværksætterpilotordning. Det er tredje gang, fonden optager piloter på den populære ordning. 

Ved efterårets ansøgningsrunde modtog fonden ansøgninger fra 246 unge iværksættere. Fonden har valgt at investere i 19 ansøgere, som det næste år tilsammen skal i gang med 14 projekter. De nye iværksætterpiloter starter på deres forløb 1. februar, og de vil igennem en et-årig periode modtage rådgivning og finansiering, så de kan få deres virksomheder godt fra start.

Læs mere om de 14 projekter nedenfor.

Pitcherific - Forbered stærkere pitches
Pitcherific hjælper iværksættere, studerende og det private erhvervsliv med at skabe og forberede det helt rigtige pitch via et interaktivt værktøj på nettet.

Iværksætterpilot: Anders Schmidt Hansen, 8240 Risskov, +45 2757 2829 mail: anders@pitcherific.com
Læs mere på: pitcherific.com

_____________________

Sarita CareTech - Halskæde der kan lokalisere demente 
Sarita er en halskæde som demente kan anvende og gøre hverdagen mere sikker. Over halvdelen af skaderne der følger efter et fald, forværres drastisk, jo længere tid der går, før hjælpen kommer frem og behandling påbegyndes. Pårørende eller personale vil med det samme blive alarmeret via sms eller opkald,  hvis der sker et fald, eller hvis brugeren bevæger sig væk fra et område. GPS’en vil derudover hjælpe med at vise præcist, hvor den ældre befinder sig. 
Sarita kan derfor forebygge længere varende sygdomsforløb, og i sidste ende redde liv.

Iværksætterpiloter: Nikolaj Kjær Nielsen og Nicolai Kildegaard
Frivillige: Denes Domenik og Rasmine Andersson Rasmussen
Helsingforsgade 27, A240, 8200 Aarhus N, + 60 70 49 77

_____________________

Sprogeriet – Et godt sprog giver børn de bedste forudsætninger
Cirka hvert sjette af alle børn i børnehavealderen har tale-/sproglige vanskeligheder i en grad, at der er behov for talepædagogisk støtte. Afhjælpes disse vanskeligheder ikke i tide, kan det få vidtrækkende konsekvenser både socialt og fagligt for barnet. 

Sprogeriet ønsker at gøre det praktiske arbejde med taleundervisning lettere for alle de, der arbejder med dette område i form af udvikling og produktion af forskningsbaserede undervisningsmaterialer. Materialerne er primært rettet mod logopæder og talepædagoger, men også andet pædagogisk personale og forældre kan bruge materialerne i samværet med børnene. 

Sprogeriets har planer om at udvikle et spil, der udkommer i løbet af foråret 2016.

Iværksætterpiloter: Helene Cooper Larsen, Trine Printz og Camilla H. Nellemann
5000 Odense, 26297593 - Helene, 61691824 - Trine, 22896169 - Camilla.

_____________________


3D-Opt - Automatisk design af støbeindsatse med kølekanaler
Sprøjtestøbning er en hurtig og billig produktionsform, der kan give komponenter af god kvalitet. For at overholde tolerancerne, samt holde cyklustiden og dermed produktionsprisen nede, er det afgørende at støbeværktøjerne har en høj kvalitet og god køling.

3D-Opt vil videreudvikle automatiserede designmetoder, som for nuværende bruges til fx design af letvægtskomponenter, til også at kunne designe optimerede 3D-printbare støbeindsatse med indlejrede kølekanaler. Designmetoden er baseret på topologioptimering, hvor computeralgoritmer kan beregne den gunstigste form af en komponent på få timer, uden at ty til en dyr »trial-and-error« proces.

Iværksætterpilot: Erik Andreassen, ea@3d-opt.dk
Valdemar Holmers Gade 40 1., 2100 København Ø, +45 41 56 65 72
Læs mere: www.3d-opt.dk

_____________________


Bundl - Styrkelse af virksomheders produktion og samarbejde med fabrikker
Mange virksomheder har svært ved at følge med i fabrikationen af deres produkter og kommunikere med leverandører. Bundls ønske er, at virksomheder skal have bedre overblik over deres produktionsprocesser, og de skal have bedre muligheder for at finde en fabrik, der opfylder de ønskede kvalifikationer, uden de store omkostninger der ofte er associeret med dette.

Denne optimering sker via ny en platform, der samler al information om fabrikationen på et sted, så en sourcer hurtigt og overskueligt kan få indsigt i, hvor langt de er kommet i processen. Med platformen vil vi desuden skabe et netværk, der rangerer fabrikker baseret på, hvor gode produktioner de leverer. 

Iværksætterpilot: Christoffer Øhrstrøm
1304, København K, 22 88 90 22

_____________________
 

NoviPel - Ny teknologi til behandlere af inkontinens
Stress-inkontinens er en lidelse, som opstår ved svækkelse af bækkenbundsmuskulaturen. Symptomerne viser sig, ved at man ikke kan holde på urin eller afføring. Dette forekommer oftest ved host, grin eller anden fysisk aktivitet. Det er voldsomt socialt invaliderende og hæmmer dagligdagen for 16% af alle kvinder i den vestlige verden. Den bedste forebyggende aktivitet er knibeøvelser. Det er dog meget vanskeligt at lave en korrekt knibeøvelse.

NoviPel har udviklet en sensor og software, der muliggør en hel ny visualiseret bio-feedback til behandleren, samt specifik feedback på brugerens træning. NoviPel kan som det eneste produkt, differentiere mellem anvendte bækkenbundsmuskler og denne egenskab er altafgørende for korrekt træning og behandling i forbindelse med behandling af stress-inkontinens og bækkenbundsskader.

Iværksætterpilot: Alexander Hennings
2400, København NV,  28719992

_____________________
 

CHIPROD - Kontrol af robotter ved tankens kraft
I det forløbne år har forskere og ingeniører gjort nye revolutionerende fremskridt i den måde, folk interagerer med computere. Brain - Computer Interface (BCI) er en teknologi, som kan digitalisere og analysere den elektriske aktivitet i den menneskelige hjerne og anvende det i software.

De seneste fremskridt inden for mikroelektronik, moderne materialer og fremstilling giver mulighed for kommercialisering af denne teknologi, som ellers kun havde begrænset anvendelse i universitetets laboratorier og medicinske institutioner. Teknologien kan bl.a. anvendes indenfor: hjerne kontrol for proteser, ortoser, robotenheder og avancerede spiloplevelser

Iværksætterpilot: Stoyan Stoyanov, spskrk@live.com
Odense 5000, +45 91 61 07 69

_____________________

LevelUP - Let og billig adgang til sportsanalyser
LevelUP er i første omgang møntet på fodboldklubber, og er et værktøj som analyserer en given kamp kort tid efter den er spillet. Første tiltag er en app, som kan indsamle statistik om fodboldspillerne med tilhørende matchrapporter. Videoklip af kampen er også en del af softwaren. Dermed kan spillere og andre interessenter hurtigt komme i gang med at analysere kampen.

Visionen er at hele processen bør ikke tage længere end 1 time efter kampen, og at det skal være let at arbejde med.

Iværksætterpiloter: Miklós Emődy og Rafal Markiewicz
Brettevillesgade 14, 9000 Aalborg, +45 502 94 007
Læs mere: www.getlevelup.com

_____________________

TubusOne - Hjælp til bevægelseshæmmede
TubusOne er et hjælpemiddel til personer med bevægelsesbesvær i arme eller hænder. Det fungerer sådan, at TubusOne placeres i munden, og lufttrykket derfra aktiverer en funktion, der virker som en forlænget digital finger. TubusOne kan bruges på tablets eller smartphones, så bevægelseshandicappede kan navigere rundt på touchskærme på lige vilkår med dem, der ikke er bevægelseshandikappet.

Iværksætterpilot: Lizanne Svane, lizannesvane@gmail.com
Læs mere på: tubusone.dk

_____________________
 

ReliBond - Løsning til test og sammenføjning af sø- og landkabler
ReliBond bidrager gennem ny materialeteknologi til en bæredygtig udnyttelse af ressourcer ved produktion af højspændingskabler. Med den nye teknologi sikres mulighed for kontinuerlig testprøvning af kabler under produktionen. Hermed opnås markante materialebesparelser. Teknologien anses for at have stor indflydelse i realiseringen af planlagt udbygning af den fælles Europæiske energiinfrastruktur.

Iværksætterpiloter: Martin Sander Nielsen og Christian Michelsen
2300 København S, tlf: 28 97 68 62
Info@ReliBond.com
Læs mere: www.ReliBond.com

_____________________
 

Højteknologisk lynsikring af vindmølleparker
Driftsikring af vindmølleparker ved implementering af et højteknologisk eksternt lynbeskyttelsessystem. Det tillader større og mere effektive møller, og vil styrke den globale vedvarende energisektor.

Iværksætterpiloter: Rune Elgaard Mikkelsen og Kasper Kjeldsen
kasper_troest@hotmail.com

_____________________
 

FieldSense - Overvågning af afgrøders sundhedstilstand
FieldSense er en smartphone, tablet og web-applikation, der giver landmændene nyttige opdateringer om sundhedstilstanden deres afgrøder ved hjælp topmoderne satellitteknologi.

Iværksætterpilot: John Kristian Mejer Smedegaard
js@ceptu.com

_____________________
 

TabAssist - Mersalg i fysiske butikker
Internettet har skabt nye købsmønstre. GLOCAL IT udruster butiks-assistenter med ”TabAssist” – en tablet (iPhone/iPad løsning) for at forberede assistenter på den nye generation af forbrugere.

Iværksætterpilot: Merete Nordvik Larsen
meno@glocalit.com
Læs mere: www.glocalit.com

_____________________
 

Udvikling af fødevaresensor
Ambitionen er at udvikle en sensor, der kan måle om kød og fisk er for gammelt og fastsætte en korrekt holdbarhed.

Iværksætterpilot: Jeanette Hvam
jh@aminic.dk


Iværksætteren bag LevelUP er allerede klar med en app og webside, der skal analysere fodboldkampe.  

Innovationsfonden uddelte de første iværksætterpiloter i efteråret 2014.

Fonden optager 40 iværksætterpiloter om året fordelt på to ansøgningsrunder – en i efteråret og en i foråret.

Ordningen henvender til sig nyuddannede med en innovativ iværksætteride. 

Læs mere om fondens iværksætterpilotordning her